Antoni Marquès
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


Antoni Marquès neix a Sabadell (Barcelona) el 1956.

Cursa els estudis d'escultura a l'Escola Massana de Barcelona i realitza estudis de perfeccionamient d'escultura amb ferro al taller de Bernard Perrin a l’Ècole National Superieur des Beaux-Arts de París.

Des de l'any 1980 es dedica exclusivament a l'escultura, treballant inicialment els materials: ferro, bronze, alumini, acer inoxidable, zinc i plom. A partir dels anys 90 incorpora resines, plàstics termoformats, ferro pintat, serigrafies, vidre i mirallls. A més a més, el color adquireix una presencia substancial en la seva obra. A partir de l'any 2000 aquests materials es combinen i fusionen entre sí per expressar noves qualitats plàstiques. El paper també ha estat un dels suports de la seva variada creació.

Durant els anys 80 treballa entre França i Espanya. El 1985 és seleccionat a la I Muestra de Arte Joven de Madrid, passant a treballar des de llavors amb la Galería Buades. És seleccionat en el VI Salón de los 16 (Madrid). I també treballa amb la Galería Fúcares i amb la Galería Berini de Barcelona.

Té obres en varies col·leccions com la de Hubert Neumann (Nueva York), La Colección Coca Cola (Madrid), la Colecció d'Art Contemporani de la Fundació “La Caixa” (Barcelona), en el Museo de Bellas Artes de Álava, a més a més d'altres col·leccions privades.

Regularment exposa la seva obra a la Galería Moriarty de Madrid i a la Galería Cànem de Castelló.

2023 Antoni Marquès